Kost

Generelt om kost og stomi, sæt ingen begrænsninger medmindre sygehuset har givet dem, ellers prøv dig frem
Forumregler
Læs flere råd i artiklen kost og stomi eller download brochuren med kostråd
jptejn

Kost

Indlægaf jptejn » 22. maj 2013 11:35

Jeg fik anlagt en midlertidig kolostomi for 2 år siden, hvor jeg fik bortopereret 25 cm tyktar og for 1½ år siden fik jeg lagt tarmen tilbage. I forbindelse med stomien "reddede" jeg mig en stor brok, hvor jeg havde posen. Denne brok blev jeg så opereret for i juli 2012.
Jeg er aldrig blevet indkaldt til kontrol efter de tre operationer, hvilket jeg undrede mig over og undersøgte det. Fik at vide, at dét skulle jeg heller ikke. Jeg har derfor været nødt til at søge råd og vejledning via egen læge (som ikke er specialist i gastroenterologiske sygdomme).
Siden den sidste operation har jeg haft problemer med div. madvarer - hvad bør jeg undgå? - hvad skal jeg slet ikke spise o.s.v.
Kan jeg få et godt råd.

Venlig hilsen
Jane Pedersen

Marianne Andersen

Re: Kost

Indlægaf Marianne Andersen » 22. maj 2013 12:56

Hej Jane.
Da det et stykke tid siden du sidst har været under kniven, tror jeg du har prøvet dig frem med hvad din mave vil have. Der er ingen facitliste at gå efter, man må prøve sig frem.
Men hvorfor skulle du have problemer?. Tvivler du, så prøv med små portioner og husk så hvad du har spist.
Du har altid ret til at få en anden læge fra et andet hospital til at kigge på dig, tale med dig og undersøge dig for at give dig en vurdering af din nuværende tilstand.
Venlig hilsen
Marianne Andersen..

gumle43
Indlæg: 4
Tilmeldt: 30. mar 2016 14:03
Kontakt:

Re: Kost

Indlægaf gumle43 » 2. jun 2016 14:54

:oops: godt nok en ældre tråd jeg lige faldt over her - undre mig bare over "lægens" selvsikkerhed, det er jo ikke så sjældent man høre det ikke gik som forventet, og undre mig lidt over du ikke har fået noget opfølgning ang. din kost ect. Billede :D


Tilbage til "Kost og stomi"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster