Tilbagelægning af stomi - et par spørgsmål

Spørgsmål/debat vedrørende kolostomi
Forumregler
Spørgsmål/debat vedrørende kolostomi - læs også Stomiforeningen COPAs rådgivende artikler om kolostomi og stomi
Vh og Hp
Indlæg: 27
Tilmeldt: 13. aug 2009 13:26

Tilbagelægning af stomi - et par spørgsmål

Indlægaf Vh og Hp » 11. maj 2010 07:50

Hej:)
Har lige et par enkelte spørgsmål.
Min bedre halvdel fik for 1½ måned siden lagt sin kolostomi tilbage, og der skulle så gå lidt tid inden de kunne lægge den anden og sidste stomi tilbage. I sidste uge fik han lagt sin ileostomi tilbage.
Han er lige kommet hjem fra sygehuset og har det okay, men han har stadig kvalme og i perioeder, der kan varer flere timer, er det som om tarmen står stille også bliver hans mave rigtig oppustet og han får rigtig ondt. Når der så kommer gang i det igen, så skal han på wc hver time minimum, i nat har han været opppe 12 gange, og det er meget tynd afførring. Er der nogen der har prøvet det og har nogle gode råd??? Vi må endnu ikke bruge noget der stopper tarmene, da tarmene skal have lov at komme rigtig igang, så de næste 4 uger må vi ikke bruge noget der stopper.

En anden ting som vi meget gerne vil høre om, hvis der er nogen der har nogen gode råd. Er om der er nogen der ved hvad der er godt at bruge når ens numse er helt slidt op af alle de gange man har været på toilettet? for han har simpelthen så ondt dernede, det svier og det er brugt så meget nu, at det bløder. Vi har prøvet med Zinksalve, men kender i andre midler så vil vi meget gerne høre om det???

på forhånd tak.

kærlig hilsen
vivi

Peter Sørensen

Re: Tilbagelægning af stomi - et par spørgsmål

Indlægaf Peter Sørensen » 11. maj 2010 10:57

Hej Vivi

jeg tør ikke begynde at rådgive, når i har fået den besked på sygehuset, det er jo hele tarmssytemet der skal igang igen, så det er hårdt, men med 12 natlige toiletbesøg, + dem om dagen ,mener jeg at lægerne er nødt til at revurdere om der ikke kan og bør gives en form for medicin, det er vigtigt at have energi til at komme sig.

Efter toiletbesøgene, kan man i stedet for toieltpapir anvende håndbruser eller bidet hvis man har det, alternativt kan man rengøre med spiseolie på et stykke vat, det lægger en hinde på huden, og forebygger rifter og irritation.

Natusan, babysalve kan anvendes forebyggende ,et ordentlig lag , det fedter så det er nødvendigt med et bind for at beskytte tøjet.

God bedring


Tilbage til "Kolostomi"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst