sikkerhedstjek

Gode råd når du skal ud at rejse med din stomi.
Forumregler
Husk stomiordbogen, download brochuren At rejse med stomi og læs også artiklen om Stomikortet når du skal ud at rejse
Jørgen

sikkerhedstjek

Indlægaf Jørgen » 16. aug 2006 16:47

I disse turbolente tider hvor sikkerheden er stor i lufthavnene er det næsten med sikkerhed en stor mundfuld at gå gennem security som stomi person.
Et travel card er en god ting - og kan jo hentes hos Brita i sekretariatet. men men men er dette kort blevet præsenteret i de danske og udenlanske lufthavne for de myndigheder der skal varetage sikkerheden?
jeg tror det ikke! -og hermed et hip til organisationerne bag kortet til at pronovere dette for de myndigheder det er rettet til.
selv skal jeg have noget flydende rensevæske med som er brændbart .
Nornalt henvender man sig til sikkerheds personalet og indskriver dette i bagagen der går på båndet og så langt så godt men bagage har det med at blive forsinket eller forsvinder og hvad så ?
tja man indskriver mere i flere kufferter end man skal bruge og forsøger at have så meget tillid til at man kan få en safty portion med i håndbagagen.
Det jeg vil frem til er at det gamle ord med at man skal have ALt med i håndbagagen i disse tider ikke kan lade sig gøre .
Derfor er det vigtigt at vores organisationer får en dialog og en præsentation af stomikortet forelagt de myndigheder der står for sikkerheden . Alså copa i danmark må ud og sælge budskabet med stomikortet til alle landests lufthavnes sikkeheds divsioner.
Som stomibære har vi også en ret til at have de hjælpemiddler med om bord som vi behøver men vi er en mindre tals gruppe og falder igennem hvis vi ikke selv tage afære .
jow selvfølgelig skal vi højne sikkerheden men også kunne færdes uden ubehageligeog ydmyende oplevelser .
Det ville være rat med en respons fra Copas ledelse om dette.

Rejse hilsen
jørgen

Peter Sørensen

sikekrhedstjek

Indlægaf Peter Sørensen » 16. aug 2006 19:57

Hej Jørgen

jeg skal prøve at undersøge lidt nærmere om dit indlæg

Gæst

Indlægaf Gæst » 16. aug 2006 23:00

tak Peter . Copa må ud med budskabet til de sikkerheds divisioner vi kan nå her i landen - vore nordiske søster foreninger må ud til deres divisioner og på EU plan må foreningerne få solgt det budskab til sikkerheds divisionerne i EU lufthavnene i første omgang .Herefter må IOA sørge for det store budskab til lufthavne uden for EU.
Copa kunne gå forud med et godt eksempel ved at få det budskab som stomikortet gerne skal bringe pronoveret til de rette modtagere nemlig sikkerheds tjenesterne og politiet.
At man laver et kort er super -tak for dette - hvis ikke man pronovere det over for dem der skal modtage kortes budskab er det lidt sløjt.

rejse hilsen
jørgen

Peter Sørensen

sikkerhed flytrafik

Indlægaf Peter Sørensen » 23. aug 2006 20:48

Jeg har nu brugt internet og opringning til Statens Luftfartsvæsen
For at høre lidt om regler i forbindelse med flyvning.

Vi har også ,i dag, haft emnet oppe på Copas forretningsudvalgs møde.

Det ligger helt fast at stomikortet kun kan betragtes som en service til medlemmer af foreningerne i Norden , og at det aldrig vil kunne anerkendes som officielt hverken i Danmark, europa eller internationalt, selv hvis det var personligt med medlemsnr. og foto, ingen handicapgruppe eller andre har mulighed for at opnå særregler, sikkerhedsprocedurer gælder for alle selv personale på flyene.


der henvises bla. til dette link over forbudte genstande.
http://www.slv.dk/Dokumenter/dscgi/ds.p ... sliste.pdf

På dette link fra USA er procedurer beskrevet på engelsk
http://www.tsa.gov/index.shtm

bla. andet fremgår det at man altid kan bede om privat screening hvis man f.eks har stomipose eller andet skjult hjælpemiddel.

Security Oficers should not ask you to remove your orthopedic shoes, appliances, or medical device (insulin pump, feeding tube, ostomy or urine bag, or exterior component of cochlear implant) at any time during the screening process.

Advise the Security Oficer if you have an ostomy or urine bag. You do not have to expose these devices for inspection

Med hensyn til at det seneste forbud mod at medbringe væske, som kun gælder flyvning til USA/UK er der allerede lempet på det således at under 5 oz. må medtages ,hvis det er lægeordineret.

Man anbefaler at man taler med flyselskabet inden rejsen påbegyndes og undersøger om f.eks rensevæske kan godkendes og i hvilken mængde og
dokumentation der kræves for det.
De forskellige nationale sikkerhedstjenester kan ændre i procedurer og lister over forbudte emner, alt efter sikkerheds niveauet, så der kan kun tales om vejledende oplysninger vedr. hvad der må medbringes, derfor opfordrer man til at holde sig underrettet hos flyselskabet, hvis man er i tvivl.

Copa råder rejsende til at lave en aftale med leverandøren af hjælpemidlerne, så man kan ringe hjem og få sendt det mistede, som kurerpost ,hvis man kommer frem uden bagage, og ikke har haft reserve i håndbagagen,drejer det sig om almindelige stomibandager kan man hos producenten få oplyst hvor man kan få dem i det pågældende land.

Gæst

Indlægaf Gæst » 24. aug 2006 08:39

Mange tak Peter dejligt med hurtig behandling

Venlig Hilsen
jørgen

Gæst

Indlægaf Gæst » 24. aug 2006 11:07

hej igen

"Med hensyn til at det seneste forbud mod at medbringe væske, som kun gælder flyvning til USA/UK er der allerede lempet på det således at under 5 oz. må medtages ,hvis det er lægeordineret. "

så er det jo ikke alle der ved hvad 5 oz er omregnet til mill som jo vi regner i

på nedenstående link findes en converter til omregning

http://www.members.optusnet.com.au/ncri ... olume.html

5 US oz = 147 ml
5 UK oz = 142 ml

der er alså forskel på USA oz og UK oz

Matas forhandler små tomme rejse flasker til 8 dkr/stk som indeholder 75ml,hvilket svare til henholds vis 2.6 og 2,5 oz hvilket skulle kunne medbringes uden de store problemer jvf ovenstående.

Rejse hilsen
jørgen


Tilbage til "Rejseråd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst