Flytte til udlandet

Gode råd når du skal ud at rejse med din stomi.
Forumregler
Husk stomiordbogen, download brochuren At rejse med stomi og læs også artiklen om Stomikortet når du skal ud at rejse
helle

Flytte til udlandet

Indlægaf helle » 16. jun 2010 09:54

Hej!

Jeg er i den lykkelige situation at jeg har fået arbejde i Sverige over en 3 årig periode. Er der andre der har prøvet at flytte til udlandet og som kan fortælle, hvilke ting det er godt at overveje inden sådan en flytning?

Jeg er fx i tvivl om hvorvidt jeg kan få bevilget stomiposer i Sverige og hvordan jeg i så fald griber det an. Og hvad med medicin? Og så er der sikkert en masse andre ting, der også er gode at overveje, men som jeg endnu ikke ved hvad er.

Det ville være rart at høre andres erfaringer.

Bedste hilsner Helle

Peter Sørensen

Re: Flytte til udlandet

Indlægaf Peter Sørensen » 16. jun 2010 10:17

Hej Helle

Tillykke med jobbet
https://www.borger.dk/Sider/default.aspx har svar på hvad man skal gøre, der er et punkt om blandt andet Social sikring i udlandet fra maj 2010 , samt arbejde i udlandet.
Du vil blive fuldt dækket som i Danmark,blive tildelt læge osv. da Sverige er et EU land, du skal bede kommunen om et møde med en sagsbehandler, så du kan få ordnet alt papirarbejdet.
Noget af det foregår, når du er i kontakt med de svenske myndigheder efter indrejsen, der vil du modtage information om hvordan du skal forholde dig.
Med hensyn til hvor du kan få dine poser, kan du kigge på og læse den svenske stomiforenings hjemmeside http://www.ilco.nu/ eller kontakte dem.


Tilbage til "Rejseråd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst