Opereret for divertikulitis

Her kan du udveksle erfaringer om sygdomme der kan medføre stomi.
Til nye medlemmer/patienter: Husk at alle sygehistorier er forskellige og nogle forløb værre end andre.
Forumregler
Stil spørgsmål om sygdomsforløb m.m. Se også hvilke sygdomme der kan medføre stomi
Elisabeth 2

Opereret for divertikulitis

Indlægaf Elisabeth 2 » 28. okt 2010 10:39

For et par år siden var jeg igennem et længere forløb med mange indlæggelser for betændte divertikler i tyktarmen. Jeg fik megen antibiotika, nåede at få bylder på tarmen og også blodforgiftning. Medens jeg havde det syge stykke tarm havde jeg, ud over smerterne, trætheden og alt hvad såden noget betændelse medfører, rigtig mange ledsmerter. Når betændelsen var værst, var det som om der blev stukket syle ind i specielt mine knæ og hæle.
Fik så fjernet ½ meter tyktarm, operationen hedder vist venstresidig hemikolektomi. Jeg har ikke stomi.
Som sagt er det nu et par år siden, men jeg oplever at jeg har endog rigtig svært ved at finde min gamle status fra før min tarm gik amok. Min tyktarm er nu kort, hvilket betyder flere toiletbesøg. Forventeligt nok. Jeg kan lide af diarre, og også forstoppelse, men det værste er, at trætheden og ledsmerterne er blevet mine trofaste følgesvende. På det seneste har jeg lagt mærke til, at når jeg har haft et par dage med diarre, er ledsmerterne mindre - af og til næsten helt væk.
Jeg kan også have dage med let feber, omkring 37.5 - 37.9. Min normaltemp. er 37. På disse dage, som der dog er blevet færre af, kan jeg næsten ikke slæbe mig afsted, skiftevis fryser og sveder jeg, og min hud er vældig følsom, især på benene. Jeg gør hvad jeg kan for at spise grønt og groft, men har også et stressende job, hvor jeg ofte ingen frokost får, eller måltidet indtages under stressende former.
Jeg har været til koloskopi kontrol. Intet abnormt. Min læge har taget blodprøver. Intet at bemærke. Kigger mærkeligt på mig, når jeg siger at jeg faktisk har svært ved at klare jobbet. Jeg føler mig stemplet som hypokonder eller arbejdssky. Er holdt op med at konsultere lægen.
Jeg kunne ikke drømme om at søge om pension eller lign. Skal blot holde 4 år endnu, til efterlønnen er indenfor rækkevidde. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, om i andre også oplever disse bivirkninger, det vil give mig en ro at vide, at sådan er det bare. Jeg tænker også om jeg kan gøre noget via kosten, er der noget jeg skal holde mig fra, er der noget jeg skal spise mere af, og hvad med kosttilskud?

Venlig hilsen Elisabeth

Peter Sørensen

Re: Opereret for divertikulitis

Indlægaf Peter Sørensen » 28. okt 2010 15:46

Hej Elisabeth

Er du blevet udredt for gigt sygdomme ?
Leddegigt,Psoriasisgigt og Morbus Bechterew er autoimmune sygdomme, ligesom tarmsygdommene morbus crohn og colitis ulcerosa,så der kan muligvis være en sammenhæng mellem tarmsymptomer og disse smerter , divertikler har jeg ikke hørt kan give symptomer i led ,så det tør jeg ikke udtale mig om.

jeg syntes det er et skråplan at vælge lægen fra, skift til en anden, hvis du føler kemien ikke er god.

Brug din fagforening, så du kan få styr på din arbejdssituation, det lyder som en ond spiral med stressende job, uregelmæssig frokost , det alene kan give dig symptomer fra både mave, led og krop.

Da du ikke har stomi eller reservoir, er det vigtigt at du spiser varieret og groft, ½ meter tyktarm der mangler betyder intet for optagelsen af vitaminer og de andre byggesten du skal have.

du bør få en henvisning til specialist i reumatologi, så man kan afklare om du har en gigt sygdom.

jrudolph

Re: Opereret for divertikulitis

Indlægaf jrudolph » 1. dec 2014 14:21

Jeg har selv har store problemer, og efter jeg blev så træt af de offentlige så tog til Aros Privathospital og fik alt løst. Det eneste jeg fortryder er at jeg ikke havde gjort det først, det offentlige er så ringe så det er til at grædde over. Jeg synes klart du burde rådføre dig med eksperterne.

Privathospital


Tilbage til "Kroniske tarmbetændelser, tarmcancer og andre tarmsygdomme"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst