Husk

Generelt om kost og stomi, sæt ingen begrænsninger medmindre sygehuset har givet dem, ellers prøv dig frem
Forumregler
Læs flere råd i artiklen kost og stomi eller download brochuren med kostråd
RH
Indlæg: 59
Tilmeldt: 22. jan 2007 10:41

Husk

Indlægaf RH » 16. apr 2007 11:36

Hej alle,

Jeg døjer tit med mavepine og har talt med min læge der mente det kunne være irritabel "tyktarm" Nu har jeg jo ikke tyktarmen mere men de har ofte oplevet at det sætter sig i tyndtarmen i stedet for. Han anbefalede mig nogle piller på recept og "husk" Er der nogen af jer der spiser dette? Hvormeget og hvordan spiser i det?

Mvh RH

ida

husk

Indlægaf ida » 19. apr 2007 12:56

hej :)

Jeg har taget husk før hen, men gør det dog ikke mere da jeg ikke synes det hjalp!!

Jeg spiste husken på yougurt etc. Det er nogle slags frø, så man kan godt føle sig lidt som en fugl :) men det er okey

Jeg puttede ca. 1,5 spk. på yougurt to gange om dagen!! men husk at drikke meget med væske til, da du ellers kan få forstoppelse!!
hilsen Ida

Mikkel Saugmann
Indlæg: 119
Tilmeldt: 19. mar 2007 17:30
Geografisk sted: Århus
Kontakt:

Indlægaf Mikkel Saugmann » 19. apr 2007 18:40

Du kan også blande det op med A38, men det smager sq ikke så godt ;)

Jeannette
Indlæg: 10
Tilmeldt: 5. aug 2007 16:00
Geografisk sted: Aalborg

HUSK

Indlægaf Jeannette » 5. aug 2007 20:21

Hej alle

Jeg er ileostomiopereret (som 13-årig) og kan fejre 40 års "jubilæum" næste år. De første 30 år var uden problemer, men i 1999 valgte jeg at bliver opereret igen, da min stomi var blevet for kort, og pladen havde svært ved at sidde fast på huden.

Men allerede efter ½ år begyndte jeg at få store smerter, som viste sig at være et stomibrok, hvor stomien gled op under huden og kom i klemme, og der blev helt lukket af for afføringen. Så i 2000 måtte jeg igen gennem en operation, denne gang satte de et net ind, der skulle holde stomien på plads.

Men nu begyndte et nyt mareridt, da jeg havde konstant tynd mave og højlydte "beklagelser". Her må lige indskydes, at selv om jeg er ileostomiopereret, har min tyndtarm efter alle de år opført sig som en tyktarm, dvs. fast afføring, så jeg så frem til store problemer. Jeg kontaktede min stomisygeplejerske, som anbefalede at prøve at tage HUSK, men med de 2 slags kalk, der skal blandes i HUSK, når det er til tynd mave.

:D :D Det var som at blive født på ny !!! Ro i maven, ingen højlydte lyde, for det hele blev indkapslet i HUSK, der kommer ud som gele. Jeg kan varmt anbefale det. Selv tager jeg det om morgenen, hvor jeg blander ½ bæger (de små man får medicin i), i et glas med saft, for at tage den grimme smag, og derefter endnu et glas vand.

Tal med jeres stomisygeplejerske, hvis I er i tvivl om det, hun kan vejlede jer omkring blandingsforholdet af kalk og HUSK.

Håber dette har været til nogen hjælp.

Jeannette
Senest rettet af Jeannette 13. aug 2007 20:08, rettet i alt 1 gang.

Anne-Mette
Indlæg: 12
Tilmeldt: 18. jul 2007 15:50
Geografisk sted: Hals. Nordjylland

Indlægaf Anne-Mette » 8. aug 2007 13:23

Da jeg blev ileostomiopereret i 2001 blev jeg anbefalet at tage Husk med kalk for at undgå vandig output. Jeg har brugt det dagligt siden. Jeg tager godt ½ medicinbæger 2+dgl. Morgen og aften før spisetid. Jeg tager det i et ½ glas kærnemælk. Dette har fungeret rimeligt godt, der er dog dage hvor der intet er at stille op og så tager jeg det med :twisted: Jeg skal ikke selv blande, (jeg vidste ikke engang at det er muligt) men bestiller bare store portioner på apoteket. I den forbindelse kan jeg fortælle at man kan få tilskud til produktet. Min læge har søgt Lægemiddelstyrelsen om enkelttilskud, og det får jeg så når min læge skriver recept på produktet. Der er ikke så mange der ved det. Apoteket gjorde opmærksom på muligheden og så måtte min læge i gang, trods stor skepsis. :shock: Håber denne oplysning kan bruges og evt. hjælpe.
Anne-Mette

Hanne Andersen
Indlæg: 38
Tilmeldt: 6. aug 2007 21:28

HUsk

Indlægaf Hanne Andersen » 9. aug 2007 14:28

Til alle dem der tager Husk
Husk kan også fås i kapsel form det er godt nok dyre men så slipper man for den grimme smag hvilket har hjulpet min man da han bare ikke kunne tag det som pulver
mvh Hanne :roll:

gitte

husk

Indlægaf gitte » 12. aug 2007 21:00

Er det muligt at få blandingsforholdet for den kalk der skal tilsættes Husk og også hvilke slags kalk det drejer sig om. Jeg går ud fra det er billigere at lave selv, fremfor at købe det færdigt.

Peter Sørensen

husk med kalk

Indlægaf Peter Sørensen » 12. aug 2007 23:04

der er opskrifter fra forskellige sider ,hvis du søger på Husk med kalk i google, men disse omtaler kun en kalkforbindelse, i modsætning til producenten af Husk´s hjemmeside der fortæller


HUSK med kalk
HUSK Psyllium-frøskaller med kalk er en blanding af HUSK Psyllium-frøskaller, Calciumhydrogenphosphat og Calciumcarbonat, der anvendes ved hyppig, tynd afføring og virker mildt forstoppende.

Produktet blandes bl.a. på Skanderborg Apotek og Glostrup Apotek og det er normalt kun muligt at få udleveret præparatet mod recept. Henvendelse skal derfor ske gennem egen læge.


Så jeg ville vende det med min læge/ambulatorium inden jeg begyndte at blande selv, jeg ved ikke om begge kalkforbindelser er til at købe eller blandingsforhold og pris på disse.

Der må være en årsag til at det kun kan købes på denne måde, som færdigblandet.

ma
Indlæg: 13
Tilmeldt: 6. aug 2007 11:17
Geografisk sted: Hedehusene-sjælland

husk

Indlægaf ma » 13. aug 2007 12:41

Jeg tænkte om hvis man tager HUSK sammen med en alm. kalkpille(Unikalk-calciumcarbonat) om det så har samme effekt som hvis man får det på recept?
Hilsner MA

Jeannette
Indlæg: 10
Tilmeldt: 5. aug 2007 16:00
Geografisk sted: Aalborg

HUSK med kalk

Indlægaf Jeannette » 13. aug 2007 16:51

Ang. HUSK med kalk.

Siden 2000 har jeg hver dag taget HUSK lige efter morgenmaden. Jeg fik det anbefalet af stomisygeplejersken på Aalborg Sygehus, og hun gjorde opmærksom på blandingsforholdet:

200 gr. HUSK
50 gr. Calciumhydrogenphosphat
50 gr. Calciumcarbonat, Let

Kalken er færdigpakket i poser med 50 gr. i hver.

Når jeg blander det, tager jeg 1/3 af hvert produkt og blander det rigtigt godt sammen. Fortsætter på den måde, til hele portionen er brugt.

Jeg har købt det på apoteket hver gang uden problemer, og har bare bedt om de 2 slags kalk, der bruges til HUSK. Jeg har ikke hørt om, at det skulle være receptpligtigt før.

Men siden jeg læste om tilskud til det, vil jeg henvende mig til min læge for at høre nærmere. Det er jo ikke helt billigt, når man bruger det hver dag. Jeg har lige købt en ny portion og gav kr. 46 for 200 gr. HUSK, kalken kostede 26,25 pr. stk. så det er da en lille 100-seddel.

Mvh. Jeannette

gitte

husk

Indlægaf gitte » 13. aug 2007 22:28

Tak for "opskriften" - jeg kan huske jeg har set den på en mave-tarmspecialists hjemmeside en gang, men har glemt hvor. Der er jo penge at spare ved at blande selv.

Anne-Mette
Indlæg: 12
Tilmeldt: 18. jul 2007 15:50
Geografisk sted: Hals. Nordjylland

Husk

Indlægaf Anne-Mette » 14. aug 2007 12:26

Jeg har kontaktet Skanderborg Apotek og forespurgt om man ikke kunne få Husk med kalk i pilleform. Apoteket oplyste om, at det ikke var muligt for dem at lave produktet i pilleform da der var et registreret varemærke som allerede havde produktet på markedet, og det derfor var ulovligt for Skanderborg Apotek at fremstille det. Jeg spurgte selvfølgelig hvem der fremstillede det i pilleform, men fik intet svar.
Er der nogle der ved NOGET. Jeg er træt af altid at skulle have en væske i huset som jeg kan blande Husken op i så den er til at nedsvælge.
Stor hilsen :D
Anne-Mette

Peter Sørensen

husk med kalk

Indlægaf Peter Sørensen » 14. aug 2007 12:48

Hej Anne mette

Mon ikke det er Glostrup apotek, der fremstiller pillerne ?
Iflg. HUSK.dk er der kun skanderborg og glostrup apotek der fremstiller husk med kalk.

Anne-Mette
Indlæg: 12
Tilmeldt: 18. jul 2007 15:50
Geografisk sted: Hals. Nordjylland

Husk

Indlægaf Anne-Mette » 14. aug 2007 12:55

Hej Peter
Du er altså et :idea: hoved.
Jeg vidste godt at det var Glostrup, men havde ikke tænkt tanken at kontakte dem også. Prøver nu at ringe til dem.
Tak for tippet
Stor hilsen
Anne-Mette

Anne-Mette
Indlæg: 12
Tilmeldt: 18. jul 2007 15:50
Geografisk sted: Hals. Nordjylland

Husk

Indlægaf Anne-Mette » 14. aug 2007 13:14

Efter kontakt med Glostrup apotek kan jeg fortælle at man IKKE kan få Husk med kalk i pilleform. Det kan simpelthen ikke presses sammen og så er der kun en mulighed tilbage, og det er at lave det i kapsler, hvilket bliver alt for dyrt, og derfor er det ikke på markedet.
Vi må altså konstatere at der ingen hjælp er at hente på det område.
Jeg vil nu gå i gang med at eksperimentere med en lille Husk-kiks, som er overkommelig både at spise og medbringe.
Vender tilbage når jeg har en færdig opskrift.
Stor hilsen
Anne-Mette

Hanne Andersen
Indlæg: 38
Tilmeldt: 6. aug 2007 21:28

Husk

Indlægaf Hanne Andersen » 14. aug 2007 14:03

:roll: Hej Anne -Mette
hvis du får lavet en opskrift på en god husk-kiks/ småkage, så husk at lad opskriften gå videre jeg har prøvet mig frem som småkage men de er ikke lykkes for mig de blev håre som sten også får jeg ikke den Husk i som anbefalet dag dosis uden at man skal spise mange og så kan man jo ikke havde rigtigt mad også.mvh Hanne

gitte

husk

Indlægaf gitte » 15. aug 2007 15:35

Førhen kunne man få Colotard som bestod af : 340 mig Loppefrøskaller og 85 mig Calciumcarbonat presset sammen til en tablet. De var rigtig gode, men for et par år siden kunne man pludselig ikke få dem længere. Jeg ved dog ikke om det er muligt at købe dem igen. De kommer frem hvis man googler navnet...

Anne-Mette
Indlæg: 12
Tilmeldt: 18. jul 2007 15:50
Geografisk sted: Hals. Nordjylland

Husk "Huskekage"

Indlægaf Anne-Mette » 18. sep 2007 09:59

Så har jeg afprøvet min foreløbige opskrift på en "Huskekage"

10 stk
4 æggehvider (2 bg. past.)
100g sukker (jeg bruger samme mængde sødemiddel, jeg skal jo ikke fedes)
2 stænger vanilje
Husk der svarer til den portion man normalt bruger pr gang x 10

Pisk æggehvider stive som til marengs. Bland sukker/sødestof samt kornene fra vaniljestænger i. Det skal blandes ret godt.
Sæt 10 nogenlunde ensartede klatter på bagepapir og bag dem ved 150grader i 1 time. Ovnen skal have den rette temperatur ved starten.

Kagerne bliver lidt hårde men ved opbevaring i køleskab er de en smule blødere. Jeg har prøvet begge dele og det er en temperementssag hvad man bedst kan lide.
Har afprøvet det i 14 dage på en ferie på Kreta.
Kagerne virker rigtig godt. Jeg spiste en og drak øl til mens jeg ventede på min mad, rigtig hyggeligt.

Jeg havde også lavet en model med kanel i stedet for vanilje men den passede ikke til mine smagsløg.
Håber andre kan bruge ideen ig eventuelt forbedre den med andre smagsvarianter.
Stor hilsen
Anne-Mette

Hanne Andersen
Indlæg: 38
Tilmeldt: 6. aug 2007 21:28

Indlægaf Hanne Andersen » 18. sep 2007 21:04

:lol: Hej Anne -Mette
Tak for opskriften jeg har været henne og afprøvet den i dag den er ok
og tak for :idea: med at tage dem med på ferie da jeg synes at husk i kapseler er ret dyre er denne måde jo god
m.v.h. Hanne Andersen
:lol:

NPJ78
Indlæg: 5
Tilmeldt: 13. jun 2008 23:47
Årgang: 1978
Stomi siden: 2008
Geografisk sted: Odense

Re: Husk

Indlægaf NPJ78 » 9. sep 2008 17:01

Nå, jeg har idag været på apoteket i anden anledning, og spurgte så efter calciumhydrogenphosphat og calciumcarbonat i pulverform.
Det havde de ikke, og den eneste måde de kunne få det var ved at bestille det fra Glostrup, og det lød ikke ligefrem som om det var noget de gerne gjorde (omend det måske bare var mig, der var træt).
Som I kan se sidder jeg i Odense, apoteket jeg var på, var Rosengården.
Nu er mit spørgsmål så, om nogle af jer ved, om der er et apotek i Odense, der ikke skal bestille det hjem hver gang, men har de to kalkpulvre.
I morgen kommer jeg selv forbi Apoteket Ørnen, som muligvis har det bredeste udvalg i Odense, men jeg er blevet skuffet før, så hvis der er en af jer, der kender til et apotek i Odense, I ved fører kalkpulvrene, så vil jeg meget gerne høre om det.

/NP

Nielsen

Re: Husk

Indlægaf Nielsen » 15. sep 2008 13:49

Hej

Har forsøgt at bruge husk til youghurt, det smagte ikke godt.

Jeg er istedet begyndt at tage et lille glas med saftevand med husk, røre rundt og tage det med stort glas vand eller saftevand. På denne måde kan man ikke smage husk, anbefales. :D

Louise PT
Indlæg: 159
Tilmeldt: 20. mar 2007 09:20
Geografisk sted: midtjylland

Re: Husk

Indlægaf Louise PT » 16. sep 2008 12:07

Hej,

Jeg tager HUSK to gange dagligt. Jeg hælder en spiseskefuld op i et plastikbæger, og fylder det med vand, og rører rundt. Da det hurtigt bliver tykt, skal det drikkes umiddelbart efter omrøringen, men det ryger altså hurtigt ned, og man vænner sig hurtigt til det. Derefter drikker jeg endnu et plastikbæger fyldt med vand, som jeg tager mine vitaminpiller og kalkpiller samt imodium piller med. På den måde slår jeg to fluer med et smæk - så at sige.
Men kan da godt se, at hvis man ikke er så god til lidt tykkere drikke, er det ikke nogen god fremgangsmåde... Men jeg var altså heller ikke så god til det i starten, men det gør mig intet nu...

Det er også super at bruge HUSK i bagværk. Tilsæt blot nogle spiseskefulde til dejen, og vupti så er der fibre i dine boller :-) Bare brug den oprindelige HUSK (og ikke den noget dyrere HUSK til bagværk, som kan købes på apoteket) til det, det gør jeg og det fungerer fint.

Hilsen Louise

Hanne Andersen
Indlæg: 38
Tilmeldt: 6. aug 2007 21:28

Re: Husk

Indlægaf Hanne Andersen » 18. okt 2009 15:19

"Husk" at der ligger en opskrift her på siden på HUSKEKAGER til dem der ikke kan klare at spise dette som pluver

Gæst

Re: Husk

Indlægaf Gæst » 3. aug 2010 12:20

Hej

Jeg er for nylig begyndt at tage Husk, og blander det om morgenen i youghurt og lader det lige stå i et minuts tid før jeg spiser det. Det er ikke den bedste smag og det knaser lidt, så jeg spiser derfor all-brain fra Kellogs ovenpå, så smager det faktisk okay. Om aftenen tager jeg det i noget saftevand, men her skal man nok lige vende sig til konsistensen i munden, men saften overdøver den grimme smag.

Håber det kan hjælpe lidt på den grimme smag.

Mvh PJ

Peter Sørensen

Re: Husk

Indlægaf Peter Sørensen » 5. aug 2010 16:11

Nyt fiberprodukt til at drikke
Husk®fibre er et nyt kosttilskud fra HUSK PRODUCTS. Husk®fibre består af pulveriserede Psyllium frøskaller tilsat en frisk smag af enten lemon eller solbær. Pulveret røres op i vand og drikkes med det samme.

Husk®fibre kan bruges som et ekstra fibertilskud i dagligdagen, hvis du ikke får tilstrækkeligt med fibre i din daglige kost.

Husk®fibre kan fra ultimo august købes på apoteket, i Matas, helsekost-forretninger og dagligvarehandelen


http://husk.dk/produkter/kosttilskud/huskfibre.html

Gæst

Re: Husk

Indlægaf Gæst » 7. aug 2010 18:49

Hej igen
Jeg har efter en smule eksperimentering i køkkenet fundet en opskrift på:

Havregrynskugler med husk.

10 portioner Huskpulver
100g Havregryn
7g Kakao
8g Sødemiddel på pulverform
(svarende til 80g sukker, man kan også bruge rigtig sukker eller flydende sødemiddel, her skal man så regulere, så man får en passende masse)
40g Smeltet margerine
½-1 dl fløde
2-3 tsk vanillesukker
romessens efter smag


Det hele blandes og æltes sammen. Konsitensen skal være lidt fugtig, men alligevel ikke for meget, de skal kunne hænge sammen, når de rulles. Man må bare tilsætte lidt mere flydende, hvis det er for tørt og omvendt. Massen deles i 10 lige store portioner, som evt. rulles i 4-5 små kugler. Står lige til lufttørring i et par timer, og ellers derefter i køleskab. Så er det nemt at tage en lille pakke ud, når man skal have sin husk.
Smagen kan reguleres, man kan tilsætte andre essenser, mere eller mindre sukker og vanillesukker og evt kaffe, det er bare om at prøve sig frem til man har den smag kan lide. Så ender det helt med at man ser frem til at tage sin husk :D

God fornøjelse, hilsner PJ

Gæst

Re: Husk

Indlægaf Gæst » 26. aug 2010 14:55

Hej igen igen

Endnu en lille opskrift med HUSK.

Pandekager med Husk - min. 4 stk

1 æg
1 dl mælk
42g mel
evt. lidt sukker eller salt og peber

Rør dejen sammen som normalt og del den herefter i 4 eller flere kopper.
Put 1 portion HUSK i hver kop og rør lidt rundt.
Varm en pande op med lidt fedtstof, og vend hver klat ud på panden og glat den lidt ud.
Steg dem et lille stykke tid - længere end normale pandekager!
Kan herefter gemmes i køleskab til de skal spises.
Man kan spise dem med syltetøj på eller lidt rejer eller andet som man ellers ville spise på en blinis (her skal man bare huske salt og evt peber, i stedet for sukker.

Man kan lave en lidt slankere udgave ved at bruge æggehvider og undlade blommen, og bruge lidt grovere mel, hvis man synes, og selvfølgelig sødemiddel i stedet for sukker.

God fornøjelse :D Hilsner PJ


Tilbage til "Kost og stomi"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster